A stresszhelyzetben sok múlik a hozzáállásunkon.

Debrecen. Kerüljük a stresszt! Ugye, már olvasóink is hallották ezt a tanácsot? Sokan talán vállat is vontak, mintha az olyan könnyű lenne, és élték tovább életüket a megszokott rendben. Pedig a stresszkezelés kulcsa mindenkinek ott lapul a zsebében, s csak rajtuk áll, használják-e!

– Kétféle stresszhelyzetet különíthetünk el. Az egyik, amire hatást tudunk gyakorolni, enyhíthetjük vagy feloldhatjuk. A másikfajta idegfeszültségre viszont egyáltalán nincs befolyásunk. Ha megfeszülünk, akkor sem tudunk rajta változtatni, mivel olyan tényező váltotta ki, melyre nincs hatásunk – mondta el lapunknak Szőke-Rácz Lívia, a természetes gyógymódok doktorandusza, író.

Kifejtette, ilyen az időjárás, vagy ha meghúzzák a kocsinkat a parkolóban. Az ilyesmiken felesleges idegeskedni, hiszen úgysem tehetünk ellene. Elsőre persze ez túl egyszerűnek tűnhet, de tudatosan igenis felléphetünk a kellemetlen érzés ellen.

– Az ilyen bosszankodással csak ártunk, önmagunknak és a környezetünknek egyaránt. Türelmetlenebbé és figyelmetlenebbé válhatunk, s ez rontja a teljesítményünket – tette hozzá. Ezzel ördögi kör indul el, s még idegesebbek, feszültebbek lehetünk. Olyannyira nyomot hagyhat a mindennapjainkban egy-egy apróság, hogy rosszabb esetben hetekig, hónapokig stresszelhetünk – feleslegesen.

A megoldásra fókuszáljunk!

– Bosszankodás helyett hasznosabb, ha a megoldást tűzzük ki célul, majd lépésről lépésre haladjunk az odavezető úton. A sikeres stresszkezelés titka: csak lazán és nyugodtan! Fókuszáljunk a megoldásra, az ebből adódó sikerélmények pedig növelik majd örömérzetünket, önbizalmunkat és önbecsülésünket. Ezzel nemcsak lelki, hanem testi szinten is jót teszünk – hangsúlyozta.  VK

Forrás: Hajdú-bihari Napló 2019.06.25.

Testre és lélekre, a betegségek valódi okaira fókuszáló kivizsgálást szeretne?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!