Kattintson ide, és hallgassa meg a cikket. Vagy görgessen tovább és olvassa el.

Tegye fel a kezét az, aki érezte már úgy magát tavasszal, mint akin átment egy úthenger! Hát ez az…! Miért vagyunk kimerültek pont akkor, amikor végre többet süt a nap, enyhébb az időjárás, virágoznak a fák, csiripelnek a madarak, csalogat a természet? Őrület!

betegségek lelki okai

Kicsattanó örömmel kellene keblünkre ölelni a virágzó, színpompás világot. Ehelyett nyűgösködés, ingerlékenység van. Fejfájás, hasfájás, megfázás, általános gyengeség, ízületi bántalmak és ó jaj: allergia! Köszi tavasz! Jó, hogy jöttél, de valahogy nem ezt vártuk.

Most komolyan! Tényleg kötelező a tavaszi fáradság?

Meggyőződésünk, hogy nem!

A tavaszi fáradtság könnyedén megelőzhető, csak némi tudatosságot és odafigyelést igényel. Ha ősszel-télen megtesszük a szükséges lépéseket, nagyokat pislogunk majd, amikor mások arról panaszkodnak, mennyire kimerültek.

No, de mindenekelőtt tisztázzuk:

Valójában mit is jelent a tavaszi fáradtság?

Közkedvelt magyarázat, hogy a sok munka, a frontok, a vitaminhiány okozzák az enerváltságot.  Igazából ez elég messze áll a valóságtól. A tavaszi fáradtságnak semmi köze nincs a tényleges fáradtsághoz.

Az így nevezett tünetegyüttest elsődlegesen a környezeti ártalmak miatt felhalmozódott méreganyagok okozzák!

Csak néhány példa, mivel is telítődik a szervezet:

kipufogógáz, gyárkémények füstjei, vegyi anyagok, nehézfémek, tisztítószerek, tartósítószerek, növényvédők, ízfokozók az ételekben, klórozott víz, kozmetikai készítményekben lévő parabének, kőolajszármazékok.

 

meditáció hatása

Mire megjelenik az első hóvirág,

a szervezetünk gyakorlatilag sikítófrászt kap a téli időszak alatt felhalmozódott méreg- és szennyezőanyagtól. A tápanyagraktáraink viszont konganak az ürességtől.

Sakk matt. Győz a kimerültség. Ez a valódi oka a tavaszi fáradságnak.

Jó hír viszont, hogy meg lehet előzni!!!

Ha a szükséges lépéseket elfelejtettük ősszel megtenni, semmi pánik! Tavasszal ne csak az otthonunkban takarítsunk ki – ennél sokkal, de sokkal fontosabb, hogy megtisztítsuk a szervezetünket!

Itt a Tavasz!

Takarítsunk a testünkben is!

Sokan szeretjük ezt az évszakot: a fejlődés, a virágzás, a megújulás időszakát. Pácienseink szokták kérdezni, hogy miért éppen tavasszal érdemes méregteleníteni, tisztítókúrát tartani, böjtölni?

Zárójelben jegyeznénk meg, hogy nem csak ilyenkor, hanem évente kétszer, ősszel és tavasszal mondhatni kötelező a méregtelenítés – ha tovább olvas, önnek sem lesz kérdés, hogy miért gondoljuk így!

A tavasz a születés ideje, a természet is ekkor éled újjá. Rügyeznek, majd virágoznak a növények. A téli sötétség, visszahúzódás után megindul az élet. Ehhez viszont szükség volt a megtisztulásra. Tisztaság nélkül nem születik jó, nincs helyes fejlődésnek, nincs megújulás. Tavasszal az ősszel lehullott, télen megfagyott és elhalt levelek, növényzet alól bújik ki az új élet.

A természetben zajló folyamat a testünkben is teljesen természetes…lenne. Ha hagynánk.

Őseink még összhangban éltek a természet ritmusával, még akár 100-150 évvel ezelőtt is.  Ma is ez lenne a követendő. A harmadik évezredben nincs mese, erre tudatosan oda kell figyelnünk, pláne akkor, ha meg akarjuk őrizni, vagy vissza szeretnénk nyerni egészségünket!

Máj nélkül nincs megújulás, nincs anyagcsere!

A tavasz központi szerve a máj és hozzá kapcsolódik az epehólyag, közvetve felel az immunrendszer, a köröm, kötőszövet, ízületek állapotáért. Az ősi kínai és indiai ayurvédikus egészségtan szerint a szembetegségek és a máj állapota között szoros összefüggés van. A hagyományos kínai orvoslás úgy tartja: a szem a máj kapuja. A máj a szervezet nagy vegyi konyhája. Megfelelő működése nélkül nincs megújulás, nincs jó anyagcsere, ezért tavasszal elsősorban a máj méregtelenítő funkcióját, és ezáltal a testünk megtisztulását kell segítenünk, ezen keresztül hatunk többi szervünk egészségére.

A máj megközelítőleg 500 féle folyamatban vesz részt a testünkben.

Legfontosabb funkciói:

  • Szétosztani az életenergiát a szervek között
  • Szállítja és kiüríti a különböző anyagokat
  • Szabályozza az epetermelést
  • Befolyásolja az emésztést

Megtisztítja, tárolja, szétosztja a vért – ez a máj legfontosabb feladata!

 

Májunknak gigantikus mennyiségű szennyezőanyaggal kell elbánnia, évente ugyanis csaknem 4 kg méreganyagot viszünk be szervezetünkbe. Ennek millió forrása lehet, sorozatunk következő részében kendőzetlen részletességgel írunk arról, hogyan pakoljuk tele testünket rettentően káros, olykor életveszély anyagokkal. Legtöbbször úgy, hogy észre sem vesszük. Rengeteg méreganyag kerül a testünkbe például:

 

  • Tartósított élelmiszerekből
  • Rovarirtókkal kezelt növényekből
  • Klórozott ivóvizünkből
  • Szennyezett levegőből
  • Vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményekből.

A szervetlen vegyi anyagok mellett szerves kórokozók, paraziták, élősködők is szennyezik testünket.

Ráadásul a saját sejtanyagcsere is termel méreganyagokat. Ezt is ki kellene ürítenie a szervezetnek.  Normál esetben valójában csak ennyi lenne a dolga, plusz némi kívülről bekerülő méreganyaggal kellene megbirkóznia. A 21. században sajnos már nem így van.

A civilizációs ártalmak, a megváltozott életvitel és még hosszan sorolhatnánk mi minden miatt, ma már hatalmas terheléssel kell megküzdenie az emberi szervezetnek. A belsőleg termelt salakanyagok mellett a  kívülről jövő „szemét” komoly kihívást jelent a májnak.

Testünk azonban képes megtisztulni, ha ebben segítségére sietünk! Rendet kell csinálni és a tavasz erre pont tökéletes évszak!

 

Ha ismerjük, mi az, ami veszélyt jelent, időben felismerjük, akkor okosan és sikeresen meg tudjuk akadályozni a problémákat, nem csak a tavaszi fáradságot, hanem a súlyosabb bajokat, a méreganyagok felhalmozódása miatt kialakuló súlyos, krónikus betegségeket is.

A tavasz tehát a máj tisztításának az időszaka. A kúra célja: feloldani és kimosni a lerakódott méreganyagokat a szervezetből! A többlépéses folyamathoz feltétlenül holisztikus szemléletű szakember segítségét kell kérni. Semmiképp ne kezdjen bele szedett-vetett méregtelenítő kúrákba szakértő tanácsok és személyre szabott program nélkül.

A FOLYTATÁSBAN….!  Következő cikkünkből megtudhatja: mi vesz körül bennünket, milyen vegyi- és méreganyagok hatnak ránk nap mint nap?!

Szeretné tudni, hogy az Ön szervezete mennyire telítődött méreganyagokkal?

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!