Hétköznapi szokásaink legtöbbször egyáltalán nem támogatják az egészséges életmódot, kicsit sem segítenek abban, hogy kiszűrjük a bennünket millió módon körülvevő környezeti ártalmakat.

Kis odafigyeléssel, tudatossággal, apró változtatásokkal viszont sok méreganyagot, fertőzés, kórokozós kizárhatunk az életünkből.

Ne felejtsük el: a tavaszi fáradtságnak nevezett tünetegyüttest elsődlegesen a környezeti ártalmak miatt felhalmozódott méreganyagok okozzák! A paraziták pedig akár súlyos betegségeket okozhatnak.

Válassza az egészséget és fogadja meg tanácsainkat!

 

 

betegségek lelki okai

Jobb mosási szokások

A fehérneműt, zoknit, konyharuhát mindig külön mossuk. Egészen más típusú szennyeződéseket tartalmaznak és nem jó, ha ezek keverednek, hiszen ha csak 30-40 fokon mosunk, az még nagyon messze áll a fertőtlenítéstől.

Tartsuk észbe: a fehérítő jól fehérít, de a ruha nem lesz steril tőle. Az úgynevezett Giardia parazita spóráit például nem tudja megölni.

A kereskedelmi mosóporok lehet, hogy tisztává varázsolják a ruhát, de ne felejtsük el, hogy mérgező vegyszerekkel, nehézfémekkel szennyezettek!! Mi inkább az egészségre szavazunk, és Önnek is azt tanácsoljuk, használjon olyan mosószereket, tisztítószereket az egész lakásban, amelyek nem csak az egészségünket, de a környezetet is védik! A természetes tisztítószerek ráadásul kevésbé, vagy egyáltalán nem okoznak például bőrirritációt.

Jobb konyhai szokások

1.      Minden nap sterilizálni kell azt a szivacsot vagy kendőt, amivel asztalt, pultot vagy mosogatót törlünk. Ez a kis darab ruha a legnagyobb baktérium telep az egész lakásban!

Ideális lenne minden nap új szivacsot használnunk, de ez nagy pazarlás és nem is túl környezetbarát! Ezért

a következő egyszerű és gyors sterilizálást javasoljuk:

Főzzük ki a konyharuhát vagy bevizezés után 3 percre tegyük a mikróba a konyharuhát. Ugyanígy fertőtlenítsük minden nap a mosogató szivacsot – dobjuk bele egy kis tál vízbe és mehet is a mikróba 3 percre.

  1. Sose együnk közvetlenül a pultról vagy az asztalról! Extra gondossággal figyeljünk oda a konyhapult mindennapos tisztítására, fertőtlenítésére.
  2. A vágódeszkákat és edényeket is tartsuk sterilen. Fertőtleníthetjük alkohollal, vagy a mikróban, illetve ajánljuk a Tiens mosogatószert is. A húsok és a zöldségek, gyümölcsök szeleteléséhez külön vágódeszkát használjunk, soha ne keverjük össze a kettőt!
  3. Tartsuk a tárolóedényeket mindig légmentesen zárva!

Bizonyára felmerült Önben a kérdés:

mi történik akkor, ha mindezt figyelmen kívül hagyjuk?

Nos, annak előbb, vagy utóbb elég egyértelmű jelei lesznek.

Narancsbőr, ropogó ízületek, emésztési bajok

A rengeteg méreganyagot a test valahogy megpróbálja kiüríteni, de ha nem megy, akkor megpróbálja biztonságosan elszigetelni, jó messze a létfontosságú szervektől. A nehézfémsók lerakódnak az ízületek mentén, a méreganyagok felhalmozódnak a kötőszövetekben. Jól látható-érezhető jele ennek a narancsbőr, az úszógumi, a ropogós, akadozó, merev izületek. A vastagbél bélbolyhai közé tapadt salakanyagok miatt lassul az anyagcsere, puffadás, emésztési problémák jelentkeznek, miközben a bélben szaporodnak a paraziták, hisz épp a felgyülemlett lerakódások közt érzik igazán jól magukat.

 

A tünetekből egyértelműen érezhető, hogy valami már nincs teljesen rendben, csak sajnos épp ezeknek a kezdeti apró, de fontos jeleknek nem tulajdonítunk nagy jelentőséget. Nem veszünk róluk tudomást, míg betegség formájában nem jelennek meg.

A betegség neve egy: salakosodás

Valójában egyetlen betegség létezik: a test elsalakosodása, amikor a szervezet színültig van szennyeződéssel. Ez aztán millió formában meg tud mutatkozni, de az alapprobléma mindig az, hogy vagy élő vagy élettelen szennyezőanyaggal, vagy a kettő kombinációjával telítődött a test.

A szervezet salakosodásának több fázis is van, minden lépcsőfoknál más-más tünetekkel találkozunk, különböző kockázatot rejt, és egyre súlyosabb következményekkel jár. Az egyes fázisokban különböző módszert kell bevetnünk ahhoz, hogy megszabaduljunk a méreganyagoktól.

Következő cikkünkben a salakosodás lépéseit, a szükséges tennivalókat és a helyes méregtelenítési módszereket mutatjuk be.

 

 Belekezdene egy méregtelenítésbe, de egyedül nem mer nekivágni?

Kíváncsi az Önben élő “társbérlőkre”? Örömmel megszabadulna tőlük?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!