Férgek, mételyek, bélgiliszták, gombák, vírusok, baktériumok: rengeteg kórokozóval élünk együtt észrevétlenül. Többségük semmiféle problémát nem okoz, de vannak, amelyek komoly betegségekért felelősek, ha nem írtjuk ki őket. Elkerülni őket szinte lehetetlen, de van megoldás a betolakodók ellen.

 

 

betegségek lelki okai

Az év legvirágosabb évszaka a nagy „szemétkisöprés” időszaka. Most van itt az ideje annak, hogy otthonunk mellett, szervezetünket is megtisztítsuk az előző hónapokban felhalmozódott méreganyagoktól. Közismerten ez a böjtölés, a tisztítókúrák időszaka.  Tavaszi nagytakarítós cikksorozatunk első részében elárultuk a májműködés, a tavaszi kimerültség és a méregtelenítés megdöbbentő összefüggéseit, a második részben pedig arról írtunk, milyen szennyezőanyagok vesznek körül bennünket, hatnak ránk nap mint nap.

 

Alapvetően a környezeti ártalmak miatt összegyűlt méreganyagok okozzák a tavaszi fáradságot, de a vegyi anyagok, fizikai, kémiai mérgek és penészgombák mellett kórokozók, élősködők is súlyosan szennyezik testünket.

Csapatjátékosok: ahol felüti fejét egy vírus, ott megjelennek a baktériumok, gombák is

Nem is gondolnánk, milyen sok parazita tanyázik a szervezetben! Férgek, mételyek, bélgiliszták, gombák, vírusok, baktériumok. Nem egy magányos „bandáról” van szó, a kórokozók imádnak csapatba verődni, így biztosak lehetünk benne, hogy ahol van egy kis vírusfertőzés, ott társbérlőként a baktériumok is megjelennek és a gombákat sem kell sokáig hiányolni. Valójában többszáz-féle kórokozóval élünk együtt, akik köszönik szépen, remekül érzik magukat a testünkben. 

A többség semmilyen gondot nem okoz a szervezetben, sőt vannak, amelyek hasznosak is. Némelyek viszont

súlyos betegségekért felelősek, és még a jótékonyak is veszélyesek lehetnek, ha túlszaporodnak.

A helycobacter például egy rendkívül elterjedt kórokozó, a lakosság felében megtalálható, a Candida gomba szintén gyakori. Ezek bár okozhatnak enyhébb-súlyosabb panaszokat, együtt lehet velük élni, megfelelő módszerekkel, a szükséges táplálkozással kordában lehet tartani őket.

Mivel Egészségközpontunkban minden vizsgálati csomag tartalmaz parazita-, gomba-, baktérium- és vírus fertőzésekre utaló vizsgálatokat, így naponta látjuk, hogy mindenkiben van minimum 40-50, de sok esetben 100-200 olyan kórokozó, amely nem okoz bajt. Ám vannak olyanok, amelyeket komolyan kell venni, mert sok betegség forrásai lehetnek.

Különösen nagy veszélyt jelentenek a paraziták! Ezek az élőlények rajtunk vagy bennünk élnek és belőlünk táplálkoznak.

Rengeteg fajtájuk létezik: laposférgek, hengeresférgek, szalag- és fonalférgek, mételyek, bélgiliszták. A legdurvább az, hogy semmi extrém dolog nem kell ahhoz, hogy paraziták lepjék el a szervezetünket és úgy bújnak meg bennünk, hogy nem is tudunk róluk.

Bárhonnan belénk költözhetnek

Háziállatról, a cipőnkről lakásba vitt szennyeződésből, de egy lépcsőkorlátról, vagy egy ajtó kilincséről is bekerülhetnek a szervezetbe. Egy testileg-lelkileg egészséges ember szervezet általában könnyedén elbánik a betolakodókkal.

A méreganyagokkal telített, legyengült szervezet is igyekszik felvenni a harcot a betolakodókkal, de ilyenkor az immunrendszer általában már vesztésre áll. Amikor hagyjuk, hogy szervezetünk telítődjön szennyezőanyagokkal, valójában a paraziták kezére játsszuk saját testünket.

 

 

A parazitákkal el kell bánni, el kell pusztítani őket, vagy a szervezet számára elfogadható szint alá kell szorítani a számukat. Ebben egyebek mellett hatalmas szerepe van a táplálkozásnak és a táplálékkiegészítőknek.

Hogyan szabadulhatunk meg a testünkben tanyázó parazitáktól?

Olvassa el sorozatunk következő részét, amiben  eláruljuk: mi az igazán tartós megoldás a paraziták elleni harcban! 

 Belekezdene egy méregtelenítésbe, de egyedül nem mer nekivágni?

Kíváncsi az Önben élő “társbérlőkre”? Örömmel megszabadulna tőlük?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!