A tavaszi nagytakarításról, testünk megtisztításáról szóló sorozatunk második részében kendőzetlen őszinteséggel írunk arról, milyen méreg- és szennyezőanyagok vesznek körül bennünket! Sőt, mérgezik testünket, legtöbbször anélkül, hogy észrevennénk. Előre szólunk: sokkoló lesz!

betegségek lelki okai

Mégis fontos, hogy erről Ön is tudjon. A struccpolitika nem megoldás. Az egészség megőrzéséhez vagy visszaszerzéséhez ugyanis tisztában kell lennünk a kőkemény igazsággal: valójában mi okozza a betegségeket!

Aki ezt ismeri, egy olyan tudás birtokosa, amellyel rengeteg betegséget előzhet meg. Hozzátesszük: igazság szerint nincs is olyan sok betegség, mint amennyit az orvostudomány a nevén nevez.

Minden betegség egyik fő forrása az elsalakosodás.

Az, amikor a test tele van szennyeződéssel, legyen az szervetlen (vegyi anyagok, nehézfémek maradványai, stb. – Erről lesz szó ebben a cikkben), vagy szerves anyagokról (paraziták, élősködők – erről következő cikkünkben olvashat). Amikor a szervezet dugig van oda nem illő „szeméttel”, az millió formában meg tud mutatkozni.

A mérgeződésnek több fokozata is van, minden szinten más- más jelekkel és különböző megoldásokkal

No de erről, majd egy következő írásban lesz szó részletesebben.Térjünk most vissza a tavaszi fáradtsághoz, amelynek hátterében elsősorban a környezeti ártalmak miatt felhalmozódott méreganyagok állnak.

Milyen mérgek? Honnan és hogyan kerülnek a szervezetünkbe? Milyen hatásuk lehet? Ki lehet-e őket kerülni? A következőkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

Oldószerek

Benzol: Elsősorban a csecsemőmirigynek árt. Ebben van benne: Ízesített ételek, sütőolaj, flakonos víz, gyümölcslé, gabonapehely, fogkrém, rágógumi, fagylalt, vazelin, szájvíz, síkosítók, szappanok, kézkrémek

Propilalkohol: Ez az anyag a májba jutva bármely szervben rákot okozhat. Sokkal kevesebb rákos megbetegedés lenne, ha nem jutna propilalkohol a szervezetünkbe! Gyakorlatilag szinte mindenbe benne van, amivel napi kapcsolatba kerülünk és szinte lehetetlen kikerülni. Amiben benne van: samponok, hajlakk, zselé, müzlik, kozmetikumok, szájvizek, koffeinmentes kávé, bedörzsölő alkohol, fehér cukor, minden borotválkozó szer, szénsavas üdítő, üzletekben kapható gyümölcslé stb.

 

Nem azzal van gond, ha egyszer-kétszer fogyasztunk, használunk ilyesmit. A gond az, hogy ezeket az élelmiszereket, anyagokat állandóan használjuk, a nap 24 órájában érintkezünk valamivel, ami tartalmaz ilyen vegyi anyagot, és a testünk egyszerűen nem érkezik kiüríteni, mert mindig, szünet nélkül jön az újabb mérgeződés. Tehát nem egy pohár gyümölcslé okoz rákot! Hanem az az állandó mérgeződés, amivel a testünk egész életünkben küzd!

Fémszennyeződések

  • Higany alapú amalgámtömések
  • Tallium: A fogtömésekben lehet benne ez is.  Rosszabb, mint az ólom, kadmium és higany együttvéve. Mérgező az idegrendszerre, bőrre, szív és keringési szervekre és rendkívül veszélyes a magzatra.

A higany és a tallium akár a vattában, fogselyemben, fogpiszkálóban fülpiszkálóban is benne lehet, mert ezekkel az anyagokkal kezelik őket. Gondoljunk bele: a higiénés termékekkel napi szinten érintkezik a nyálkahártyánk!

  •  Arany vagy ezüst tömések
  • Ólom és kadmium: forrasztott, horgonyzott vezetékekben
  • Nikkel és króm: fogkrémekben, kozmetikai cikkekben fordul elő
  • Alumínium: konzervek, főzőedények, dezodorokban található. Ma már egyre ismertebb, hogy ne használjunk olyan izzadásgátlót, amely alumínium tartalmú, hanem inkább természetes összetevőket tartalmazó szereket válaszunk!

 

Mikotoxinok – A gombák láthatatlan mérgei!

A mikotoxinok bizonyos penészgombák által termelt, nagyon erős biológiai hatású méreganyagok. Az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak.

Aflatoxin: Olyan penészben van, amely rengeteg növényen megtalálható. Tartós fogyasztása májrákot okoz. Remekül érzi magát a szobahőmérsékleten tárolt kenyérben, ahol napi szinten duplázódik a mennyisége.  Ha még nem hallott arról, miért lehet életmentő, ha a hűtőben tárolja a kenyeret, egyik korábbi cikkünkből megtudhatja. Itt az aflatoxin káros hatásairól olvashat.

Zearalenon– gabonákban és az ezekből készült élelmiszerekben található.  Az állatoknál a meddőség egyik fő oka, és az emberi szervezetben is többször kimutatták. Cisztákat okoz a méhben, meddőséget és PMS szindrómát. Legyengíti az immunrendszert. Napi szinten bevisszük és nem is sejtjük! Legfőbb forrásai a pattogatott kukorica, a chipsek és barnarizs.

Anyarozs: ételpenészfajta, ami különös érzéseket és viselkedést okoz. Hasonlót, mint az LSD nevű drog, hiszen az anyarozs toxintja pontosan az LSD. Nagyon gyorsan aktivizálódik.

Cirokpenész: Nagyon komoly májkárosító hatása van. Vérzést, étvágytalanságat és nyelési nehézséget okoz. Idősebb embereknél lila foltok jelennek meg a bőrön. Leggyakrabban a kölesben szokott előfordulni.

Patulin: Ez a legfontosabb gyümölcspenész, veszélyes méreg! Sérült vagy hibás gyümölcsökből kerül be a szervezetbe. Ha egy kicsit is penészes a gyümölcs, dobjuk ki! Nem elég letörölni, vagy kivágni a sérült rész, mert a méreg már a mélyebb rétegekbe is lejutott. Láthatatlanul ott van és megesszük!

Olyan hétköznapi élelmiszerek mérgeznek bennünket láthatatlanul, amelyeket nagyon nehéz kikerülni. Nem is kell! Nem a köles és a barnarizs a hibás, hanem a tárolás. Nem kell lemondanunk a gabonafélékről, arra viszont feltétlen figyeljünk oda, hol tároljuk őket: a szobahőmérséklet, nyirkos közeg ideális a mikotoxinok szaporodásához!

Ne halmozzunk fel több kilónyi, több évre való gabonát! Ha van otthon olyan, ami évek óta áll a spájzban, szabaduljunk meg tőle! Kerüljük a kétes eredetű termékeket.  Igaz ez a müzlikre, chipsekre is, sőt esetükben még a bolti termékek kerülését is javasoljuk! Érdemes kipróbálni a házi zöldségchipseket, ezek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, szerintünk finomabbak, mint a boltban kaphatók és pontosan tudjuk, mi van bennük!

Fizikai mérgek

Néhány éve hangos volt a sajtó az üveggyapot káros hatásaitól, de a hétköznapi belélegzett por is okozhat fizikai sérüléseket a légutakban a tüdőben, a torokban.

Észre se vesszük és kialakulnak a ciszták, amelyek tökéletes helyet nyújtanak az élősködőknek, kórokozóknak. Ebből rövid távon is komoly problémák alakulhatnak ki (asztma, légcsőhurut), valamint súlyos betegségnek is nagy a kockázata ( pl. COPD -ami a légcsőhurut egy súlyosabb, veszélyes, krónikus állapota)

Kémiai mérgek

  • Fluorozott szénhidrogének, avagy a híres Freon! Ismerős, ugye? Még ma is megtalálható a hűtőkben, légkondicionálókban, pedig lassan közismert, hogy „szuperrákkeltő” anyag!!!
  • Poliklórozott bifenil – Nálunk betiltották, de a legtöbb szappanban, mosószerben továbbra is megtalálható. Hogyan lehetséges mindez? Sajnos létezenek olyan rovarirtószerek, amelyeket 50 éve betiltottak, de kimutatható a napjainkban születő csecsemők szervezetében…. ( No comment..)
  • Formaledehid: Ezzel kezelik az össze kárpitozott szivacsos bútort, párnákat, matracokat. Ezek párologtatják ki aztán a lakásban ezt a veszélyes anyagot.

Ki az, aki szereti az új bútor illatát? Meglehet, hogy a formaldehid illatáért rajong annyira. Ha új bútor kerül a lakásban, fontos a gyakori szellőztetés, így hamarabb kipárolog ez az egészségre rendkívül káros anyag.

Formaldehiddel fixálnak bizonyos festékanyagokat, benne lehet az új ruhákban. Borzasztóan oda kell figyelni arra, hogy az új ruhákat nem csak egyszer, hanem 2-3 alkalommal mossuk ki, mielőtt először felvesszük! A formaldehid szintén egy olyan vegyszer, amit gyakorlatilag lehetetlen kiiktatni az életünkből. Benne van minden háztartásban használatos tisztítószerben, rovarirtóban, gyomirtóban, műtrágyában, festékekben, lakkokban, kenőzsírban, fehérítő-mosószerben…stb.

És még sorolhatnánk a további káros anyagokat…hisz a sornak nincs vége.

De minden bizonnyal már ez a lista elég riasztó.

Joggal merülhet fel Önben fel a kérdés, hogy akkor költözzön el az ember egy lakatlan szigetre?

Ha ennyi káros anyag hat ránk, az egész környezetünk ennyire mérgező, akkor előbb-utóbb mindenki megbetegszik?

Amennyiben nem figyelünk oda, nem segítjük testünket abban, hogy a felhalmozott szennyeződésektől megszabaduljon, az bizony komoly következményekkel járhat. Bár odafigyeléssel jelentősen tudjuk mérsékelni a szervezetünkbe jutó méreganyagok mennyiségét, teljesen nem tudjuk kiiktatni az életünkből. A megoldás a rendszeres méregtelenítés állapotunktól függően például böjttel, személyre szabott tisztítókúrával.A méregtelenítés előtt javasolt olyan teljeskörű állapotfelmérésen részt venni, ahol ki tudják mutatni, mennyire terhelt a szervezet.

A FOLYTATÁSBAN….. A vegyi anyagok mellett a bennünk rejtőzködő élősködők is okozhatnak betegségeket! A Tavaszi nagytakarítás 3.0 cikkünkben a kártékony parazitákról olvashat.

Szeretné elűzni a tavaszi fáradtságot? Belekezdene egy méregtelenítésbe, de egyedül nem mer nekivágni? 

Szakértő segítségre lenne szüksége? 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!