Egészségpercek a debreceni Fm90 Campus Rádióban a KorinMed Alternatív Menedzserklinikával! – Hallgassa élőben a rádióban ( akár online is ).  Iratkozzon fel YouTube csatornánkra és nem marad le egy részről sem.

 

Úgy érzi, hogy tél végére csökken az energiaszintje, kevésbé tud koncentrálni? Bármennyit alszik, mégsem érzi kipihentnek magát? Gyakran ingerlékeny, nyűgös? A tudálékos ismerősök biztosan okoskodtak már Önnek arról, hogy ez bizony a tavaszi fáradtság.. Nagy eséllyel biztatták Önt, hogy szedjen vitaminokat és egyen sok friss gyümölcsöt, zöldséget…

Ez mind remek tanács és nem is áll nagyon messze az igazságtól, de ennél jóval összetettebb kérdésről van szó. És erről Önnek is tudnia kell, mert egy kis multivitaminnal nem fog megoldódni a helyzet, legfeljebb átmenetileg tompulnak a tünetek.

 

A tavasz fáradság valódi oka két részből áll:

Egyrészt a szervezet a téli évszakban kimerül a tápanyagban szegény táplálkozás és a túlhajtottság miatt – ezen a problémán segítenek a vitaminok és a változatos étrend.

De az igazi gondot, a pörgős életvitelünkhöz képest lelassuló anyagcserénket és a sok szennyezőanyag felhalmozódását a vitaminok és jó étrend nem igazán oldják meg. Csupán kicsit enyhítik a panaszokat, épp ezért azt hisszük, megoldódott a helyzet.

A tavaszi időszak a keleti egészség-tudományok szerint a máj megtisztulásának időszaka. A májunk az egyik legfontosabb szervünk, 500 féle feladatot lát el a testünkben. Egyik főszerepe a méregtelenítés. Ez viszont iszonyú megterhelő egy olyan világban, ahol a májunk számára könnyen kezelhető méregmennyiség többszörösét visszük be a kipufogógázok, növényvédőszerek, tartósítók, ízfokozók, mérgező tisztítószerek formájában.

Ilyen szörnyűségeket halmoz fel a szervezet a téli időszak folyamán, mert ilyenkor a testünk takarékon működik, nem pocsékol energiát komolyabb méregtelenítésre, csak a túléléshez szükséges folyamatokat látja el.

Tavasszal pedig a májunk felpörög, beindul a nagytakarítás a testünkben, és ha nem akarunk állandó ingerültséggel és fáradtsággal küzdeni, akkor meg kell támogatnunk testünk tisztulását hatékony, XXI. századi eszközökkel, hogy gyorsan helyreálljon a teljesítőképességünk!

A következő részben eláruljuk, melyek a legfontosabb szempontok a mai modern elvárásoknak megfelelő, pörgős életvitelbe is beépíthető méregtelenítő kúra összeállításához..

Figyelje az FM90 Campus Rádió műsorát (akár online is), ahol naponta hallhat egy szuper aktuális egészségtippet!

Mikor?

  • Reggel 8 órás hírek előtt,
  •  délután 1 órás hírek előtt
  • és fél 5-ös hírek után.

Egészségpercek rovatunkról nem marad le, ha feliratkozik YouTube csatornánkra ide kattintva.

Szeretné tudni, hogy az Ön szervezete mennyire telítődött méreganyagokkal? Mennyire teszi jól a 

dolgát a mája?

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@menedzserklinika.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!