Kíváncsiak voltunk rá, hogy egy egészségtudatos felnőttnek mennyi időt és pénzt kell rászánnia 2019-ben Magyarországon, ha valamilyen úton-módon szeretné magát tetőtől-talpig, alaposan kivizsgáltatni. Kutatómunkánk eredményét ebben a cikkben összesítettük.

betegségek lelki okai

A témát úgy is megközelíthetnénk, hogy hány hónapig tartó herce-hurca a hazai egészségügyben egy valóban mindenre kiterjedő, alapos kivizsgálás? Hiszen..

a vizsgálatok ingyenesek, a NEAK finanszírozza a labort, a röntgent, a CT-t, MR-t, ultrahangot, mikrobiológia vizsgálatokat stb.

Ha indokolt.

Ha valahol fáj, panaszunk, tüneteink vannak.

Ha csak úgy, mondjuk azért, mert felelősségteljesek vagyunk és megelőznénk a nagyobb bajokat, szeretnénk egy teljes képet magunkról …no az már más kérdés!

Ingyen! De milyen áron?

Szóval, ha valami gond van, akkor végig várjuk a sort a családorvosnál a beutalókért, majd hosszú órákat töltünk egyetlen szakrendelésen és ha a szakorvos úgy ítéli meg, szükség van az általunk kért vizsgálatra, akkor máris izgulhatunk azon, hogy félév helyett legalább 2-3 hónap múlva legyen szabad időpont a természetesen teljese ingyenes vizsgálatra.

Aztán vagy kapunk választ arra, mi okozza a problémát, vagy nem.

Egy alapos kivizsgálás az össze fontosabb szervre kiterjed: érinti a bélrendszert, a szív- és érrendszer, a nyirokrendszert, a csontok, ízületek állapotát, ellenőrzi a baktériumok, vírusok, paraziták jelenlétét….és még sorolhatnánk a legfontosabb teszteket.

Ön szerint menyi időt kell rászánni, ha a hazai egészségügyi rendszerben minden, egészségmegőrzésünk szempontjából jelentősebb vizsgálatot szeretne elvégeztetni?

Őszinték leszünk: valóban elkezdtük összeszámolni, de feladtuk.

Ötletünk sincs, kinek van manapság annyi szabadideje vagy szabadsága, hogy belevágjon ebbe a hónapokig tartó vizsgálat-sorozatba. Ami – a felvezető kérdésre válaszolva tehát – teljesen ingyenes!

Pedig egy egészségtudatos felnőttnek, aki hallgat a figyelemfelhívó prevenciós kampányokra, és szeretné megelőzni a súlyosabb betegségek kialakulását,  legalább évente egyszer részt kellene vennie egy átfogó kivizsgáláson.

Pácienseink rémtörténeteket mesélnek a végeláthatatlan várólistákról, a szakrendeléseken lévő tömegről. No meg arról, hogy gyakran mire eljutnak a vizsgálatra, majdhogynem késő!

Nem csoda, hogy egyre többen döntenek a magán egészségügyi szolgáltatók mellett. A nagy magyar valóság bizony az, hogy így nem csak időt, hanem sok esetben egészséget, sőt életet nyer az ember!

Amikor sürget az idő és nincsenek válaszok

Az időfaktort lényegesen le lehet rövidíteni, ha az ingyenes egészségügyi szolgáltatás helyett a fizetős magánpraxisok mellett tesszük le a voksunkat. Számos vizsgálat esetén gyakorlatilag töredék idő alatt juthatunk időponthoz. A kérdés viszont továbbra is adott: Mennyibe kerül egy teljes körű egészségügyi állapotfelmérés?

Nálunk, a KorinMed Alternatív Egészségközpontban több, speciális vizsgálati csomag közül lehet választani. Ezek mind kivétel nélkül mindegyik a teljes szervezetet áttekinti. Egy nagyon alapos és komplett, mindenre kiterjedő képet nyújt a szervezet működéséről.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy más magánszolgáltatónál milyen mélyen kellene zsebbe nyúlnunk, ahhoz, hogy egy kb. hasonlóan átfogó képet kapjunk testünk működéséről, tüneteink okairól, vagy az egyes betegségek kialakulására való hajlamokról.

Nyakunkba vettük tehát az internetet és virtuális sétát tettünk néhány egészség- és diagnosztikai központban.

Szolgáltatókban nincs hiány, hál’ Istennek hazánkban bátran válogathatunk a különböző féle-fajta diagnosztikai módszerek, kiváló eljárások között. Ezek összehasonlításába, pontosságába most nem mentünk bele. Ezúttal a végeredményre szerettünk volna koncentrálni és

pontról pontra elkezdtük összeszedni, mennyibe kerülne, ha a KorinMed vizsgálataihoz hasonlóan pontos és részletes eredményt adó felméréseket máshol végeztetnénk el.

Lelkesedésünket hamar letörték a tények.

Példaként néhány vidéki, debreceni ár (a budapesti drágább) egy ismert szolgáltatótól, a teljesség igénye nélkül:

 • B csoportú Streptococcus baktérium tesztelése 3.000 Ft
 • Helicobacter pylori 30.000 Ft
 • Chlamydia 8.000 Ft,
 • Epstein-Barr vírus 7.000 Ft,
 • Herpes simplex vírus 8.000 Ft
 • Hepatitis A vírus 5 000 Ft,
 • Hepatitis B vírus 3 500 Ft

Csak ennek a 7 kórokozónak a tesztelése 80.000 ezer forint lenne!

 

Összehasonlításképpen: Egészségközpontunkban minden vizsgálatnak a részét képezi ( a vizsgálati csomag ára tartalmazza)  a fentiek tesztelése mellett még további számos kórokozó – gombák, paraziták, élősködők, férgek,  baktériumok, hétköznapi és ritka, egzotikus vírusok –  betegséget okozó hatásának a feltérképezése.

Egy-egy átfogó állapotfelmérés során a kórokozókra sajnos nem fordítanak elég nagy hangsúlyt, pedig szerintünk elképesztően fontos!

Több évtizedes tapasztalatunk az, hogy sokszor pont ezek az „apróságok” állnak bizonyos nehezen diagnosztizálható betegség, megmagyarázhatatlan tünet hátterében és nagyon súlyos, akár életveszélyes betegségek kialakulásához vezethetnek.

Összelegózott vizsgálatok: gyorsan gyűlnek a nullák

Egy másik magándiagnosztikai központban a nagylabor 9.900 Ft-nál kezdődik. Külön egy májfunkció 4.000 Ft, vesefunkció újabb 4.000 Ft. A szív- és érrendszer betegségeinek és a stroke kialakulásának kockázatát 15 000 Ft-ér állapítják meg.

Glutén okozta kóros állapotokat, betegségeket laborvizsgálata 41.000 Ft
Irritábilis Bél Szindróma (IBS) laborcsomag 55.000 Ft
Gyomortükrözés 48.000, vastagbéltükrözés 72 ezer Ft

Az egyes szervek vizsgálata különböző képalkotó eljárásokkal testrészenként/ szervenként 5.000 és 90.000 forint közt mozog.

A szakorvosi vizsgálatok díja mindezeken felül alkalmanként 10.000-15.000 Ft

Igen, megdöbbentő. Csak úgy repkednek a tíz- és százezrek.

Meg kell mondjuk, leesett az állunk, mert erre még mi sem számítottunk: a listánknak még a felénél sem jártunk, az ár viszont már meghaladta a félmillió forintot. Úgyhogy ezen a ponton kiszálltuk a keresésből.

 

Végkövetkeztetés

A KorinMed Egészségközpont vizsgálati csomagjainak tartalma és mindössze 41.900 forintos ára azt kell mondjuk: megverte a teljes hazai mezőnyt!

Arra azért még kíváncsiak voltunk, hogy ha nem összeválogatjuk a teszteket, hanem komplex vizsgálati csomagot szeretnénk, akkor találunk-e és mennyibe kerülne?

Nos, találtunk, de ezek javarészt csak a fővárosban elérhetők. Jellemzően minden fontosabb, az életünket leginkább veszélyeztető betegségek szűrésére kiterjednek, általában 1 napot kell szánni a vizsgálatokra, az eredményt 2 héten belül ígérik, áruk a csomag tartalmától függően 90 ezertől, 160.000 -250.000 forintig terjed, de ennél drágább átfogó szűrőcsomagra is bukkantunk.

Összességében kutatásunk során azt tapasztaltuk, hogy nincs olyan valóban „All in One”, „fullos ”, tényleg mindenre kiterjedően szűrőcsomagot, amely száz százalékosan lefedné a KorinMed vizsgálatait.

Prémium egészségügyi szolgáltatás, elérhető áron

Egészségközpontunkban a teljes testre és szellemre kiterjedő kivizsgálás mindössze 45-60 percet vesz igénybe, és tökéletesen fájdalommentes. A gyomor- és végbéltükrözéstől rettegő pácienseink többsége épp emiatt választja vizsgálatunkat, hiszen nálunk fájdalmak nélkül kapnak pontos diagnózis). Nálunk minden, a specialitásokat is – például emésztőrendszeri, mozgásszervi, neurológiai – tartalmazó 3 műszeres komplett vizsgálat a következőket tartalmazza:

 • komplex állapotfelmérés,
 • véranalízis szúrás nélkül, 180 paraméter vizsgálatával,
 • parazita-, gomba-, baktérium- és vírusteszt,
 • vegyszerterheltség vizsgálata,
 • nehézfémek és radioaktív anyagok jelenlétének tesztelése,
 • a fontos szervek és szervrendszerek működőképességének vizsgálata.
 • szerven belüli eltéréseket vizsgálata,
 • vitamin és nyomelem háztartás tesztelése,
 • rákszűrés,
 • a vizsgálati csomag egyedi tesztjei

 

Az eredmények kiértékelése személyes konzultációval és személyre szabott terápiás javaslattal azonnal megtörténik.

A KorinMed Egészségközpont vizsgálatai a fentebb említett döbbenetes összegeknek mindössze a töredékéért, 41. 900 forintért elérhetők.  A másfél órás, prémium Menedzserszűrés 62.900 forint.

Mindez exkluzív környezetben, sorban állás nélkül, rövid előjegyzési idővel.

Az állapotfelmérés széleskörű orvosi vizsgálat, módszereit tekintve eltér a szokványos klinikai vizsgálatoktól, így nem könnyű pontos összehasonlítást végeznünk.  Ugyanakkor esettanulmányunkból kiderül:

ha valaki hazánkban ma egy átfogó, a tünetek valódi okának felderítését, pontos válaszokat és megelőzést célzó kivizsgálást szeretne, akkor nem kell feltétlenül horror-összeget költeni.

Egészségközpontunk mindemellett Európában egyedülálló módon 99%-os hatásgaranciát vállal.

Teljes körű kivizsgálás 1,5 órán belül.
Prémium egészségügyi szolgáltatás az Ön egészségéért! 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!