A menedzserbetegségek lényege a krónikus stressz hosszan tartó fennállása. A betegségek azért alakulnak ki, mert a stressz mértéke és ideje olyan nagyfokú, hogy a szenvedő alany nem képes megfelelően kezelni, vagy eleve csökkent a stressz tűrő képessége. Hazánkban ma másfélszer annyi 35-40 éves és kétszer annyi 40-50 éves férfi hal hirtelen halált, mint a 80-as években. Ugyanis főként férfiak hajlamosak arra, hogy legyintsenek az intő jelekre és nagyrészt ilyen korú férfiak dolgoznak közép és felső-vezető beosztásban.
A magas vérnyomás, a tartós stressz, zaklatott életmód, túlzott koffeinbevitel, dohányzás, alkoholfogyasztás, helytelen, rendszertelen táplálkozás (túlzott só fogyasztás, magas koleszterinszint, májprobléma, túlzott fehérje bevitel) következménye lehet köztudottan. És sajnos ez fixálódik, amennyiben a kiváltó okok tartósan megmaradnak.
A gyomorfekély. A gyomor- az érzések, befogadóképesség- pszichés fogalmi megfelelője. A menedzser folyamatos pszichés terhelésnek van kitéve. És akkor még nem beszéltünk a rendszertelen, napi legfeljebb kétszeri étkezésről kapkodva. Éhgyomorra méregerős kávé és kiadós esti, fűszerekben és fehérjékben gazdag étkezésről némi alkohol kíséretében. A túlforró vagy túl hideg italok sem tesznek jót. Mindezek ugyanis túlzott savtermeléshez vezetnek, mely elsődleges kiváltó oka a megbetegedésnek, amelyet a dohányzás csak súlyosbít.
Az elhízás. Nagyon egyszerű oka van. A bevitt kalória mennyiség nagyobb, mint a felhasznált. Így a szervezet a felesleget zsír formájában tárolja.  Oka a mozgásszegény életmód (20 méter az autóig, majd 20 méter az irodáig, ahol szintén ülő testhelyzetben töltik a napot). A túlsúly nem betegség, azonban rendkívül sok súlyos szövődményt okozhat: cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés, ízületi porckopás, agyvérzés, köszvény, depresszió, epehólyag betegség, szívinfarktus).
A depresszió. Okozhatja az egyoldalú stresszes életmód, velejárója a túlsúlynak. Magyarországon, éves szinten 800.000 új megbetegedést számlálnak.  Tünetei: látszólag megtartott élményszerkezet, lelkiismeret és kötődések ellenére érzett kielégítetlenség élménye; érzelmekre való képtelenség; szomorúság, mely nem része a normális életnek és jól elhatárolható a sérelmekre vagy stresszre adott érthető választól.

Egészségügyi kérdése adódott?

Hívja Henrietta kolléganőnket bátran a + 36 20/ 279 14 76 -os számon vagy írjon emailt a medbiotechdiagnosztika@gmail.com címre!

Szeretettel várjuk rendelőnkbe!

Tüneteket észlel Önmagán?

Komplex Kivizsgálást akar, amelyből azonnal kiderül, hogyan orvosolhatja gyorsan a problémáját?

Jöjjön el, és kezdje a 2018-at kirobbanó formában!

Debrecen

A telefonnál:
Ráski Henrietta

Szeged

A telefonnál:
Dr. Katona Ágnes

Visszahíváskérés:

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!