Felelős egészségügyi szolgáltatóként szükségesnek érezzük felhívni az Ön figyelmét is az állati eredetű ételek mértéktelen fogyasztásának egyik súlyos következményére. Ez a szörnyű kórság nem az emésztőrendszert érinti, mégis hazánkban emberek tízezreinek életét keseríti meg nap, mint nap. Miről is van szó? Ez a betegség nem más, mint a kínzó köszvény-roham.

A cikk tartalmát (amely az Fm90 Campus Rádióban hangzott el) meg is hallgathatja YouTube csatornánkon, az alábbi képre kattintva, vagy tovább olvashatja a kép után.

Ez a gyötrő fájdalommal járó probléma a mozgásszerveket támadja meg úgy, hogy a  felhalmozódó húgysav kristályok gyulladást okoznak az ízületekben.

Na, de mitől halmozódnak fel a húgysavkristályok a testünkben?

A szervezetünk húgysavszintjét leginkább a tartósan túlzásba vitt alkohol, hús és állati belsőség-fogyasztás emeli meg. Továbbá a túl kevés és rossz minőségű folyadék bevitel is rátesz a bajra egy lapáttal.

Akkor ez most azt jelenti, hogy már húst sem szabad enni? Szó sincs róla!

A húsfogyasztás számos előnyéivel további adásokat lehetne megtölteni, de!!! Itt a hangsúly a mértékletességen van! Nagyon fontos figyelembe vennünk, hogy ezeknek az élelmiszereknek az emésztése, feldolgozása sokkal összetettebb folyamat, mint a növényeké. Éppen ezért a testünknek segédanyagokra van szüksége, hogy könnyebben boldoguljon. Ilyen segédanyagokat leginkább a növényekből nyerhetünk, mert ezek hatására az emésztőrendszerünk olyan emésztő enzimeket választ ki, amelyek megoldják a problémát.

Ebből következik, hogy nyugodtan ehetünk húst, csak mindig nagyon figyeljünk arra, hogy egységnyi hús-készítmény mellé legalább kétszer annyi zöldséget együnk meg. Ha ezt betartjuk, nem lehet nagy baj!

 

Egészségpercek rovatunkról nem marad le, ha feliratkozik YouTube csatornánkra ide kattintva.

 

Ön egészségesen táplálkozik?

Akár igen, akár nem, az biztos, hogy a táplálkozás nyomot hagy a szervezetben.

Kivizsgálásunk során semmi nem marad titokban!

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!