Dr Kacsó Kornélia

Vezető szakorvos

Gyermekgyógyász- Családorvos- Homeopátiás orvos- Biorezonanciás és mágnesrezonanciás szakértő- Rejtett betegségek diagnosztája

Hiába a rendszeres tisztálkodás, mégis nagyon izzad?
Nyirkos a tenyere és a talpa?
Elege van már a rossz szagokból és a szégyenkezésből?
A kozmetikumoktól sem lett rózsás a helyzet?
Adjon 3 percet és megmutatjuk a megoldást.

Az erős testszag és a ruhán éktelenkedő izzadságfoltok sajnos akkor is megkeseríthetik az életünket, ha tökéletesen odafigyelünk a személyes higiéniára. Bizony végtelenül bosszantó tud lenni, ha az alapos és gyakori mosakodás ellenére is sokat izzadunk, a szagok ellen pedig hiába próbáltunk már ki minden létező dezodort, egyik sem segített. Ez azért van, mert a probléma okát a testünkön belül kell keresnünk. A megoldás a tüdőben és a bélrendszerben rejlik.

 

Az izzadság mennyiségét és illatát befolyásolja:

 • a táplálkozásunk, így a vastagbél állapota
  • a légzésünk, ezáltal a tüdő állapota
   • érzelmeink, lelkiállapotunk
Az erős testszag és a ruhán éktelenkedő izzadságfoltok sajnos akkor is megkeseríthetik az életünket, ha tökéletesen odafigyelünk a személyes higiéniára. Bizony végtelenül bosszantó tud lenni, ha az alapos és gyakori mosakodás ellenére is sokat izzadunk, a szagok ellen pedig hiába próbáltunk már ki minden létező dezodort, egyik sem segített. Ez azért van, mert a probléma okát a testünkön belül kell keresnünk. A megoldás a tüdőben és a bélrendszerben rejlik.

 

Az izzadság mennyiségét és illatát befolyásolja:

 • a táplálkozásunk, így a vastagbél állapota
  • a légzésünk, ezáltal a tüdő állapota
   • érzelmeink, lelkiállapotunk
A túlzott verejtékezés és az erős test-, illetve lábszag egyértelműen jelzi, hogy a vastagbél és tüdő nem a megfelelő módon teszi a dolgát. Mindkét szervnek fontos szerepe van a kiválasztásban, és egymás működésére is hatással vannak. Ha a kiürítés nem megy gördülékenyen, az bizony jelentősen kihat az izzadásra is. Ezért, ha végérvényesen szeretnénk elfelejteni a szúrós szagokat, az állandó zokni és pólócserét, nincs mese: rendbe kell hozni a tüdő és vastagbél állapotát!
Jogosan merülhet fel a kérdés: honnan tudjuk biztosan, hogy e két szervünkkel van a gubanc?
Az izzadást befolyásoló tüdő és vastagbél alulműködését a hajnali felébredések és a reggeli wc gondok is jelezhetik.

Eláruljuk mire érdemes figyelnie!

Belső szerveink a nap egy bizonyos szakaszában a legaktívabbak. A tüdő hajnali 3 és 5 óra közt. Gondolja végig: Éjjelente gyakran felébred? Ha igen, akkor hajnal 3 és 5 óra között? Ha a válasz igen és igen, akkor bizony a tüdőre ráfér egy kis erősítés, például megfelelő légzőgyakorlattal és szükséges valamilyen méregtelenítés, tisztítókúra is, mert a tüdő alulműködése előbb-utóbb vastagbélproblémához vezethet.
A vastagbél aktivitási ideje reggel 5 és 7 óra. Az az ideális, ha reggel 6 és 8 óra közt van székletünk. Ha nincs, akkor az a vastagbél működési zavarára utal.
Jó hír, hogy odafigyeléssel, néhány természetes és hatásos módszerrel akár könnyedén megoldhatjuk a problémát. Ám ezeket a lépéseket feltétlenül meg kell tenni ahhoz, hogy elmúljon a túlzott izzadás és a testszag.

Van, ami csak ront a helyzeten

A táplálkozás döbbenetes módon befolyásolja a verejték illatát, illetve a vastagbélben felhalmozódó méreganyagok és a testszag között is szoros összefüggés áll fenn. Az elfogyasztott ételek, italok bekerülnek az emésztőrendszerünkbe, de kiválasztódnak a verejtékben is.
Amíg ki nem ürülnek a szervezetből, addig a vizeletben, leheletben és az izzadságban is éreztetik hatásukat.

Rontja a testszagot, azért feltétlenül kerülni kell a következőket:
 • Túlzott húsevés, sok állati fehérje: Úgy egészséges, ha  a tányéron lévő étel 1/3-a hús, 2/3 zöldség, rostgazdag köret és legyen naponta egy húsmentes étkezés.
 • Túlzásba vitt alkoholfogyasztást, ami meghaladja a napi 1-2 dl minőségi bort, heti 3-4 üveg sört. A tömény italokat még heti rendszerességgel is kerüljük, mivel a teljes bélrendszert és a májat is tönkreteszi.
 • Erősen fűszeres, csípős ételek túlságosan gyakori fogyasztása. Ne tegyünk minden ételbe Erős Pistát wink
 • Mértéktelen koffeinfogyasztást (napi 5-8 kávé) – Naponta 1-2 minőségi presszókávé belefér
 • Dohányzás
 • Olyan magas kéntartalmú zöldségek egyhangú fogyasztása, mint a bab, szója, káposzta, brokkoli, vöröshagyma, fokhagyma. Ezek egészségesek, de ha egy héten át káposztalevest eszünk babfőzelékkel, azt sem mi, sem a környezetünk nem fogja díjazni.

Változtassunk étrendünkön és hamar érezni fogjuk a különbséget.

Így enyhíthetjük testszagot, csökkenthetjük az izzadás mértékét

 1. Tisztítókúrával és megfelelő étrenddel helyre lehet állítani a bélműködést. A vastagbél salaktalanítása, a megfelelő bélflóra és a rostokban, zöldségekben, gyümölcsökben gazda étrend megszünteti a szúrós szagokat. Évente kétszer, ősszel és tavasszal méregtelenítsünk. Ha izzadásos problémánk van, akkor az őszi időszakot különösen érdemes kihasználnunk, mivel az ősz a tüdő és vastagbél aktivitásának időszaka.
– Naponta fogyasszunk legalább 40-50 dkg zöldséget, gyümölcsöt (részben nyersen) és magvakat.

– Tarthatunk hetente egyszer gyümölcs, vagy zöldségnapot, amikor legalább másfél kg gyümölcsöt, zöldséget eszünk sok folyadékkal és mást nem.  A testszag ellen ugyanis jót tehet a nyers étrend.

– Fogyasszunk naponta legalább 2-3 liter tiszta vizet.

Csökkentsük az alkohol- és kávéfogyasztást.

 1. Az izzadás mértéke a tüdő harmonikus működésével normalizálható:
– Végezhetünk mély légzőgyakorlatokat.

– Naponta legyen legalább 2-3 olyan sportgyakorlat, jóga ászana, amely nyitja a mellkast, ezáltal a tüdőt. Konditeremben is vannak olyan gépek, amik ebben segítenek.

– Fűszerként és illóolajként használjunk bazsalikomot és borsmentát. Mindkettő jót tesz a tüdő működésének.

A mindennapokat megkeserítő túlzott izzadást szervi eredetű betegség is okozhatja, szorongás, kibillent érzelmi állapot is állhat a háttérben, sőt lehet genetikai eredetű, tehát öröklődhet is. Erről szóló tanulmányunkat ide kattintva elolvashatja.

 

Ha szeretné kideríteni, hogy az Ön esetében konkréten mi okozza a problémát, a legjobb helyen jár.

A 3. évezred egyik legpontosabb orvosdiagnosztikai eszközével keressük meg az izzadás pontos okát és Személyre szabott terápiával segítünk Önnek!

Forduljon hozzánk bizalommal! Telefonáljon és kérjen időpontot bátran még ma!

Henrietta kolléganőnk várja hívását a +36-20-279-1476 telefonszámon!

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!