Dr Kacsó Kornélia

Vezető szakorvos

Gyermekgyógyász- Családorvos- Homeopátiás orvos- Biorezonanciás és mágnesrezonanciás szakértő- Rejtett betegségek diagnosztája
Bármilyen betegséggel kell megküzdenünk, az EGÉSZ-ség eléréséhez nem csak a test gyógyításával kell foglalkoznunk. A lelkünk legalább akkora odafigyelést igényel. A betegségek többsége valamilyen lelki problémára, megoldatlan konfliktusra, nehéz élethelyzetre vezethető vissza.
betegségek lelki okai

Még egy egyszerű megfázás hátterében is lehet valamilyen stresszhelyzet, ezért a kisebb egészségügyi problémáknál is érdemes feltenni magunknak a kérdést:

– Vajon mire „figyelmeztet” a testem?

– Mit szeretne „üzenni”?

testi lelki egészség

Például, ha kibicsaklik a bokánk, vagy megfájdul a gyomrunk, kérdezzük meg magunktól:

Miben segít és miben akadályoz ez a helyzet?

Fontos, hogy legyünk valóban őszinték magunkkal és ne kapkodjuk el a választ. A lelki okok kiderítésével és oldásával egyedül is megpróbálkozhatunk, de szakember segítségét is kérhetjük. A jóga, a relaxáció, meditáció, autogén tréning sokat segíthet. Ezeket a gyakorlatokat, technikákat ma már a bárki elsajátíthatja, de egy rutinos segítőt is kereshetünk.

A théta healing módszerével, théta tanácsadó közreműködésével is kideríthetjük a tudatalattiban lévő lelki traumákat, elfeledett sérelmeket, félelmeket. Ha ezeket felismerjük, elfogadjuk és oldjuk, az fantasztikus módon hozzájárulhat egy akut vagy egy régóta fennálló, akár súlyos betegségből való gyógyuláshoz.

Számos esettel találkoztunk már rendelőnkben, amikor testi, fizikai szinten már minden rendben volt, de valahogy mégis makacsul megmaradtak a tünetek. Éppen ezért a holisztikus szemlélet jegyében, kivizsgálásaink során és az egyéni terápiák összeállításánál is gyakran javasoljuk pácienseinknek, hogy építsenek be az életükbe valamilyen technikát a lelki okok, idegrendszeri háttérfolyamatok kiderítéséhez.

Cél a teljes gyógyulás: testi, lelki és mentális szinten.

Az egyik legegyszerűbb otthon is alkalmazható módszer a meditáció. Többfajta meditációs technika létezik. Mi most az egyik legkönnyebb módját szeretnénk megmutatni a meditálásnak, amellyel a kezdők is bátran megpróbálkozhatnak.

Íme, egy egyszerű és gyors, mindenféle hókuszpókusz nélküli meditáció, amely segíthet oldani betegségek lelki okait.

 

meditáció hatása

Hogyan kezdjünk hozzá a meditációhoz?

Keressünk egy csendes, nyugodt, kényelmes helyet, ahol senki sem zavarhat meg bennünket. Kapcsoljuk ki a telefonunkat. Üljünk kényelmesen egy székre vagy fotelbe. Nem, nem szükséges törökülésben, lótuszülésben ülni, de ha úgy kényelmes, akkor csak bátran! Fontos, hogy a meditációt egyenes háttal és ülve végezzük, bizonyos agyi területek csak így aktiválódnak. Ráadásul ha fekszünk, könnyen elalhatunk.

Mennyi időt szánjunk a meditációra?

Nem kell órákat üldögélni, de 15 -20 percet érdemes ebben az állapotban tölteni és naponta vagy legalább minden második nap rászánni ezt a néhány percet. Szokatlan lehet ez a helyzet azoknak, akik még most találkoznak, ismerkednek a befelé figyeléssel, elmélyüléssel. Ám ha rendszeresen gyakorlunk, akkor idővel lehet, hogy vágyni fogunk a meditációra és szívesen időzünk hosszabb ideig meditatív állapotban.

Mikor meditáljunk?

Lehetőleg reggel felkelés után, vagy este lefekvés előtt. De bármilyen napszak megfelelő, amikor egyedül tudunk lenni.

Hatások, amelyeket nagyon hamar érezhetünk:

  • a meditáció nyugtatja az idegrendszert
  • pihentet
  • relaxál
  • ellazít

Akár már 1-2 alkalom után azt érezheti, hogy nyugodtabb, jobban alszik, jobb a kedve, kipihentebb, jobban érezhet illatokat, ízeket.

 

egyszerű meditáció

Meditáció lépésről lépésre

1. Ha kényelmesen, egyenes háttal elhelyezkedtünk, hunyjuk le a szemünket. A meditációt csukott szemmel végezzük, igyekezzünk befelé, önmagunkba figyelni és kizárni az esetleges külső zajokat, ingereket.

2. Kezdjük el figyelni a légzésünket. Néhány percig koncentráljunk arra, ahogyan az orrunkon keresztül be- és kiáramlik a levegő. Önmagában a légzésfigyelés is nyugtatja az idegrendszert.

3. Figyelmünket vigyük a testünkre és tetőtől talpig, testrészről testrészre haladva (csukott szemmel) pásztázzuk végig a testünket. Képzeletben figyeljük meg, ahogyan a székhez ér a lábunk, a fenekünk, a derekunk, a hátunk, ahogy karunk a lábainkon pihen. A test érzeteire figyeljünk.

4. Lassan azt fogjuk érezni, mintha eltűnne a határ a testünk és a szék között. Ilyenkor már olyan elmélyült tudatállapotban vagyunk, hogy feltehetjük magunknak azokat a kérdéseket, amelyek foglalkoztatnak bennünket.

5. Gondolatainkat irányítsuk arra a témára, amivel foglalkozunk. Néha már az is elegendő, ha ebben a helyzetben tudatosítjuk azt, – ha már tudjuk – hogy betegségünket milyen lelki ok idézte elő. Például: a hasmenés, egy mélyről jövő félelem miatt alakul ki. Egyes betegségek hátterében jellemzően egy-egy tipikus lelki probléma áll.

Ide kattintva megtudhatja, milyen lelki gondok okoznak gyomorpanaszokat, emésztési problémákat.

6. Kérdezzük magunkat: Mikor jelentkezett először? milyen élethelyzetben voltam, amikor először jelentkezett? Milyen élethelyzet hozza elő? Mitől félek? Ezek a kérdések máris a megoldás felé visznek.

7. Ne agyaljunk, ne gondolkodjunk, ne akarjunk logikus magyarázatot találni. Őszinte kérdéseket tegyük fel magunknak és a válaszok meg fognak érkezni.

8. Ha úgy érezzük, szeretnénk kijönni a meditációs állapotból, lassan kezdjük el mozgatni a kezünket, lábfejünket, karunkat, lábunkat, nyakunkat, mozgassuk át magunkat és lassan nyitogassuk a szemeinket.

tudatalatti

Lehet, hogy már egyetlen alkalommal megtaláljuk a választ, de az is előfordulhat, hogy meg lehet több alkalom szükséges és más módszereket is be kell vetnünk. Ez teljesen egyéni és a problémától is függ. A meditációt lehetőleg naponta gyakoroljuk, mert

ezek a nyugalomban eltöltött percek nagyon fontos lépések a gyógyulás felé és

valóban döbbenetes módon hozzájárulhatnak az egészség megőrzéséhez, vagy visszaszerzéséhez.

Ha arra kíváncsi, hogy testi szinten konkréten mi okozza a problémáját, a legjobb helyen jár!
99% feletti hatékonysággal mutatjuk ki tüneteinek valódi okát.
Pontos diagnózis 1,5 óra alatt.

Személyre szabott természetes terápiával támogatjuk szervezete öngyógyító folyamatait.

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!