Meghökkentő összefüggések, amelyekről csak kevesen tudnak.

Irtózás a hidegtől, gyakori ásítás, korai őszülés, szem alatti ödémák: ezekről a tünetekről sokan nem is sejtik, hogy veseproblémákra utalhatnak.

Cikkünkben olyan rejtett összefüggéseket árulunk el, amelyek ismeretében súlyos vesebetegségeket lehet megelőzni.

Kiderül: miért nevezik a vesét a félelem tanyájának és miként hat életerőnkre a vese állapota?

Irtózás a hidegtől, gyakori ásítás, korai őszülés, szem alatti ödémák: ezekről a tünetekről sokan nem is sejtik, hogy veseproblémákra utalhatnak. Cikkünkben olyan rejtett összefüggéseket árulunk el, amelyek ismeretében súlyos vesebetegségeket lehet megelőzni. Kiderül: miért nevezik a vesét a félelem tanyájának és miként hat életerőnkre a vese állapota?

A vesének elképesztően nagy szerepe van szervezetünk egészséges működésében. Fontos, hogy törődjünk vele, különösen télen, ami a vese legérzékenyebb időszaka. Már egy kezdődő vesebetegségnek látványos és érezhető jelei lehetnek, de a tünetek sokszínűsége kevésbé ismert. Ezért gyakran csak előrehaladott állapotban derül ki a baj. A legtöbb vesével összefüggő betegség alattomosan, látszólag tünetmentesen kezdődik. A hagyományos kivizsgálások során gyakran a már nem is gondolják, hogy bizonyos tüneteknek bármi köze lehet a vese működéséhez. Ha azonban ismerjük a vese és egyéb szerveink működésének rejtett összefüggéseit, mi több a lelki háttérfolyamatokat, akkor időben felfedezhető az elváltozás. Így megelőzhetjük a súlyosabb, akár éltre szóló vesebetegségek kialakulását. A leggyakoribb vesebetegségekről egy korábbi cikkünkben ide kattintva olvashat.

11 olyan tünet, amely meglepő lehet, de egytől egyig mind veseproblémára utal

Fekete táskák, ödéma a szem alatt
Mohó vágy a sós ételek iránt
Töredezett, fénytelen haj
Vizesedés és püffedtség
Fájdalom a hát alsó részében

Korai őszülés, kopaszodás
Lágy vagy törékeny, gyenge csontok Térdproblémák
Vizelési problémák
Irtózat a hidegtől
Letargia, gyakori ásítozás

Ha egy-egy tünetet tapasztalunk, az sok egyéb problémára is utalhat, de akár önmagában is egyértelmű jele lehet a vese valamilyen betegségének. Több tünet együttes megjelenésekor pedig határozottan veseproblémára gyanakodhatunk. Feltétlenül érdemes olyan holisztikus szemléletű szakemberhez fordulni, aki nem csak a betegségek tüneteire figyel, hanem a probléma kiváltó okát keresi. Nagyon sokat jelenthet a korai felismerésben egy olyan nagyon pontos és megbízható innovatív diagnosztikai módszer, amely a teljes szervezetet vizsgálja. Ahhoz, hogy megértsük, miért is tapasztalhatjuk a meglepő tüneteket,

nézzük mennyire fontos és milyen sokrétű szerepe van a vesének szervezetünk működésében.

1. Csak ki ne fázzon a vesénk!

Értékes szervünk különösen télen igényel kitüntetett törődést! A vese felel hőháztatási folyamatainkért és bizony nehezen tűri a hideget. Ahogy a mondás is tartja: ha “kifázik a vesénk”, az számos betegség forrása lehet. A kamasz lányokat ezért szólongatják az anyukák, hogy ne vegyenek fel télen rövid kabátot, miniszoknyát, ne legyen csupaszon a derekuk. A fogvacogtató fagyokra, a szinte egész testünkön átfújó erős szelekre nagyon érzékeny a vese. Könnyen begyulladhat, felfázás, hólyaghurut alakulhat ki, a szövődmények pedig nagyon súlyosak lehetnek.

2. Életenergiánk forrása

A vese a fő energetikai központunk. A veseműködésnek megdöbbentően nagy hatása van életerőnkre. Meghatározza életenergiánkat, általános testi felépítésünket, irányítja fejlődésünket
Ha egyszer a veseenergia kimerül, nagyon nehéz újra feltölteni. A keleti gyógyászatban veséről azt tartják, hogy „az élet gyökere”. A fajfenntartás, az egyedfejlődés és a kiteljesedés “ősforrása”. Sok tekintetben a vesén múlik életünk hosszúsága és életerőnk foka. A vese működési zavara állhat a következő problémák hátterében: meddőség, impotencia, korai öregedés, letargia, tétova viselkedésmód! Ez mind az életerő hiányára utal!

2. Életenergiánk forrása

A vese a fő energetikai központunk. A veseműködésnek megdöbbentően nagy hatása van életerőnkre. Meghatározza életenergiánkat, általános testi felépítésünket, irányítja fejlődésünket
Ha egyszer a veseenergia kimerül, nagyon nehéz újra feltölteni. A keleti gyógyászatban veséről azt tartják, hogy „az élet gyökere”. A fajfenntartás, az egyedfejlődés és a kiteljesedés ősforrása. Sok tekintetben a vesén múlik életünk hosszúsága és életerőnk foka. A vese működési zavara állhat a következő problémák hátterében: meddőség, impotencia, korai öregedés, letargia, tétova viselkedésmód! Ez mind az életerő hiányára utal!

Mit tehetünk életerőnk, életenergiánk megtartása érdekében?

A megoldás a következő: a téli időszakban megfelelő táplálkozással, természetes veseregeneráló készítményekkel (pl. Tiens Cordyceps) és megfelelő folyadékfogyasztással támogassuk a vese egészséges működését. Gondoskodásunkat tavasszal meghálálja a szervezet és kevésbé uralkodik majd el rajtunk a tavaszi fáradság! A veseregenerálás világbajnoka egy gyógygomba, az úgynevezett cordyceps, vagy kínai hernyógomba. Facebook oldalunkon látható egy videó, amelyben diagnosztánk, Szőke-Rácz Lívia elárulja, miért ez a világ legjobb veseregenerálója és mire figyeljünk, ha cordycesp készítményt választunk?!

Étkezésünkkel hozzájárulhatunk a vese egészségéhez

A cékla remekül tisztítja a vesét, a fahéj különösen jótékonyan hat a működésére. A csalán jót tesz a mellékvesének és a csalántea a már kialakult vesekő eltávozásában lehet jóbarátunk. A vese ideális működését segíti még a dió, brokkoli, vizitorma, petrezselyem, zöldbab, zöldborsó, zeller, különféle káposztafajták, fehérrépa és tök.

3. A szervezet nagy “mosógépe”

A vese feladata a vér és a többi testfolyadék megszűrése. Gondoljunk csak bele: a vesén egy óra alatt 5 liter vér áramlik át. Hatalmas feladat ezt a mennyiséget folyamatosan tápanyagokra és salakanyagokra szétválogatni. Ha a szervezetben sok a méreganyag, azzal tovább terheljük a vesét. A vese munkáját úgy könnyíthetjük meg, ha sok tiszta vizet iszunk. Mi is történik ilyenkor? A vese a szervezet nagy “mosógépe”. Arról gondoskodik, hogy át legyenek szűrve a testnedvek, amelyek kellő folyadék hiányában sajnos besűrűsödnek. A sűrű folyadékokat nehezebben szűri át a vese, hamarabb kimerül, és könnyebben felhalmozódnak benne a méreganyagok. Ha túl sok a méreganyag és lassú, nehézkes a méregtelenítés a sűrű testnedvek miatt, akkor a vesében és a többi létfontosságú szervben kikristályosodnak és felhalmozódnak a kalcium-sók. Ez egyebek mellett érelmeszesedést, sejtdegenerációt, vese- vagy hólyag-homokot, vesekövet okozhat.

Súlyos tévhit, hogy akinek veseköve van, az ne igyon sok folyadékot!

Az igazság az, hogy minél veszélyeztetettebb állapotban van a vese, annál fontosabb a folyadékfogyasztás! Ha keveset iszunk, még több szennyezőanyag halmozódik fel és tovább növeli a vesekövet, még több kárt okoz.
Nem kell többet inni, mint amennyi a testsúly szerint szükséges, de az ajánlott mennyiséget kötelező elfogyasztani, különben még rosszabb állapotba taszítjuk a vesénket.

Mennyi az ajánlott vízmennyiség?

20 kilogrammonként 1 liter víz, tehát egy 60 kg testsúlyú személynek naponta 3 l tiszta vizet kellene meginnia.

100 kg felett persze nem kell 6 litert, de a napi 4 liter vizet mindenképpen meg kellene inni.

4. A vízháztartás mestere

Közismert, hogy a vese felel a húgyivarszervek működéséért. A két szerv közösen szabályozza a test vízháztartását: a vese kiválasztja a vizeletet, amelyet a húgyhólyag összegyűjt, és addig tárol, amíg az el nem hagyja a szervezetet. Ha gond van a vesével, az hólyaghuruthoz, vagy más hólyag-megbetegedéshez vezethet. A férfiak esetében pedig prosztataproblémákat okozhat a vese elégtelen működése.

5. A szívműködést, vérnyomást szabályozza

A szív és a vese is szoros kapcsolatban állnak egymással. A vese által a salakanyagoktól megtisztított vér a szívbe tér vissza, és onnan árad újból szét a szervezetben. A vérnyomást is a vese szabályozza. Ha például túl kevés folyadékot iszunk, és besűrűsödik a vérünk, könnyen magas vérnyomás alakulhat ki. A vese rossz működése gyengíti a szívet és ez fordítva is igaz: a vesét is gyengíti az, ha a szív valamilyen szomorúság vagy szorongás miatt működési zavarokkal küzd.

6. A csontokra is hatással van

A vese a csontokkal és a csontvelővel is összefüggésben áll. Ha a vese-energia kevés, annak jellemtő tünetei lehetnek a törékenyebb csontokhoz, gyenge térdek, esetleg a gerinc merevsége, mivel a csontok, sőt a csont és az agyvelő fejlődése és karbantartása a vese egészségétől függ.

A félelem tanyája

Mint minden betegségnél, veseproblémák esetén is elkerülhetetlen a lelki-érzelmi hátteret is megvizsgálni, foglalkozni vele és oldani. A veséről azt tartja a hagyományos kínai orvoslás, hogy a félelem tanyája. Ha a vesénk gyengélkedik vagy valamilyen működési zavarral küzd, az az akaraterő hiányára utalhat, vagy a kudarctól való félelemre, túlzott aggodalmaskodásra vezethető vissza.
A vese zavarai ősi, tudattalanul magunkban hordozott félelmek, negatív érzések felszínre bukkanásával járhatnak együtt. Akiből hiányzik az akaraterő, annak alighanem kiegyensúlyozatlan a veseműködése. Ha valakiben túlteng a veseenergia, az könnyen a munka megszállottjává válhat. A hajtóerőt valójában az biztosítja számára, hogy megszállottan retteg a kudarctól.
A vesekövek keletkezésének lelki oka lehet a visszafojtott sírás, a leplezett szomorúság.

Gond lehet a veséjével?

Olyan betegség kínozza, aminek forrása a vesében lehet? Igazán hatékony terápiára vágyik?
Szeretné biztosan tudni, hogy egészséges-e veséje?

Minden kivizsgálásunk során nagy hangsúlyt fordítunk a vese állapotfelmérésére.

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!