Nézzük meg, milyen reakciókat válthat ki a szervezetünkből a méregtelenítési folyamat.

A legfontosabb jól belevésni az eszünkbe, hogy a hatékony tisztítókúra bizony járhat kellemetlen tünetekkel, de ezek semmiképp sem mellékhatások, nem kell megijedni tőlük és hamar elmúlnak!

Melyek azok a tünetek, amelyek beleférnek a pakliba és melyek azok, amelyekkel már érdemes felkeresni azt a szakembert, aki a kúrát összeállította számunkra?

A salaktalanító kúra első 5-10 napjában előfordul tompa fejfájás, enyhe émelygés. Kijöhetnek apró kiütések, pattanások rajtunk, melyek sokszor néhány óra alatt el is múlnak. Előfordulhat többszöri, hígabb, változó állagú, bűzös széklet. Napi 4-6 székletürítés még nem hasmenés! Gyakrabban vizelhetünk és a vizeletünk szaga, színe jóval erősebbé válhat a salaktalanítás ideje alatt.

Idült légúti problémák esetében többször tapasztaltuk, hogy a tisztulás során nagy mennyiségű elszíneződött váladék távozott a beteg légutaiból köhögéssel és orrfújással kísérve. Sőt, ha volt már ízületi panaszunk, az is felerősödhet néhány napra a tisztítókúra alatt.

De hogyan döntsük el, hogy a panaszaink a tisztulás mutatói, vagy igazi betegséget jeleznek?

Nos, a salakanyagok távozása a szervezetünkből egy jól összeállított kúra során dinamikus és egyértelmű ívet mutatnak. Ha igazán hatékony a tisztító kúránk, akkor a tüneteink a kúra megkezdésével hirtelen jönnek elő, 2-3 napig erősödnek, majd fokozatosan és egyértelműen enyhülnek beavatkozás nélkül.

De miért jönnek elő és erősödnek fel a panaszok a méregtelenítés elején?

A válasz nagyon egyszerű és logikus. Amikor megindítunk egy hatékony méregtelenítési folyamatot a testünkben, egyik napról a másikra hirtelen a megszokott salakanyag mennyiség többszöröse oldódik fel és kerül be a véráramba. Ezt a szervezet első blikkre mérgezésnek érzékeli, tehát azt hiszi, kívülről jött a támadás. Ennek okán kézzel-lábbal jelzeni kezdi a testünk, hogy azonnal tegyünk valamit! Erre a jelzésre szolgálnak az erősödő tüneteket. Aztán néhány nap alatt a feloldódott méregmennyiség jelentősen csökken, és a testünk érzékeli a veszély elhárulását, ezért csillapodnak a vészjelzésnek szánt tünetek.

Amennyiben néhány nap alatt nem történik egyértelmű, pozitív változás a fenti tünetekben, akkor feltétlenül jelezni kell a méregtelenítést felügyelő szakembernek, mert más ok is meghúzódhat a kellemetlen tünetek mögött!

 

Egészségpercek rovatunkról nem marad le, ha feliratkozik YouTube csatornánkra ide kattintva.

Nem mer egyedül belevágnia méregtelenítésbe? Szeretné magabiztosan, segítő szakértővel végigmenni a folyamaton? Forduljon hozzánk bizalommal!

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!