Dr Kacsó Kornélia

Vezető szakorvos

Gyermekgyógyász- Családorvos- Homeopátiás orvos- Biorezonanciás és mágnesrezonanciás szakértő- Rejtett betegségek diagnosztája
Ön is nemet mond az őszi depresszióra?  Szeretne vidám és kiegyensúlyozott lenni, de nem tudja, mit tegyen? Íme, három elképesztően egyszerű, természetes megoldás, ami visszaadja az életerőt és lendületet.

A nyári ragyogás, az üde és dús természet, élményekben gazdag időszak után az ősz a visszahúzódás, az elmúlás, elengedés időszaka. Jeleit a természetben is jól látjuk. A természet változásaival bennünket is átjárhat egyfajta lehangoltság, melankólia, ami ebben az évszakban teljesen természetes. Bátran engedjük meg magunknak, hogy ilyenkor egy kicsit többet elmélkedjünk, befelé figyeljünk.

őszi fa

Az Öt elem (fa, tűz, fém, föld és víz) tana szerint az ősz eleme a fém, amelynek fő ereje az elengedés, a nem ragaszkodás, a hozzá tartozó érzelem pedig a bánat. Nem véletlen tehát, hogy nem csak az egyre rövidebb nappalok és hűvösebbre forduló időjárás miatt érezhetünk némi lehangoltságot. Ahogy a természetben, a mi életünkben is érvényes: elengedés nélkül nem tud kifejlődni az új. Az ősz épp ennek az időszaka – elengedi a feleslegest, hogy teret adjunk az új befogadásának.

Minden elemhez tartoznak bizonyos szervek, amelyekre az aktuális évszakban érdemes nagyobb figyelmet fordítani. A Fém elemhez a tüdő és a vastagbél tartozik. Amikor valakiben a fém elem nincs egyensúlyban, akkor nem képes megfelelő módon viszonyulni az elmúláshoz és túlzott lehangoltság uralkodhat el rajta, ez a szervek működésében is megmutatkozhat. A testi-lelki-érzelmi egyensúly megtalálásához nincs más dolgunk, mint aktivizálni tüdőnket és besegíteni a vastagbelünknek a megfelelő működéshez.

1.Friss levegő – mély lélegzet

A gyönyörű őszi természet és a friss levegőből szippantott mély lélegzetek csodás hatással vannak a hangulatunkra, sőt életenergiánkat is növelik. Hogyan küzdhető le a rosszkedv megfelelő légzéssel? Nos, a tüdő állapota valójában igen nagy hatással van érzelmi állapotunkra. A légzés a táplálkozás mellett a szervezet fő energiaforrása. Tüdőnk feladata, hogy szervezetünket ellássa oxigénnel. A tüdő a legfőbb energiafelvevőnk, a tiszta égi energia befogadója. Ő felel az új dolgok befogadásáért, amit fizikai szinten a beszívott levegőben tapasztalunk meg.

őszi méregtelenítés

A belélegzésre azonban érzelmi síkon is szükségünk van. Ahhoz, hogy elengedjük régi negatív, fájó érzéseinket és korlátozó elképzeléseinket ki kell „fújnunk” a régit – időnként szó szerint, jó hangosan! Így tudunk változni, magunkba szívni a fejlődést, az életet jelentő újat. A friss és tiszta levegő, a mély lélegzés életerőt ad. Meglepő lehet, de a mély és teljes légzés fantasztikus módon tölti fel energiakészletünket és megnő az életkedvünk is. Tárjuk ki karunk, tüdőnket és vegyünk pár mély lélegzetet! Naponta reggel, délben, este, 1-1 percig gyakoroljuk és érezni fogjuk a hatását. Friss oxigén kerül tüdőnkbe, oldódik bennünk a görcs, elillan a búskomorság.

2. Méregtelenítés = „mérgesség”telenítés

Az őszi depresszív hangulatot úgy is elűzhetjük, ha testi és érzelmi szinten is méregtelenítünk. Engedjük el a felhalmozott mérgeket, legyen az negatív érzés, vagy lerakódások a bélben. A fém elemhez tartozó szerv a vastagbél, ez választja ki a szervezetünkben felhalmozódó salakanyagot. Ha a vastagbél kiegyensúlyozatlan, azt az egész szervezet megsínyli – testi, lelki és érzelmi szinten is. A megújulás valójában nem tavasszal, hanem ősszel kezdődik. A látszólagos őszi pusztulás a jövőbeli születést táplálja. Egy őszi tisztítókúra remek alapot eredményez, ami segíti a majdani táplálást és befogadást. Érzelmi szinten pedig ürítsük ki azt, amire nincs szükségünk: bocsássunk meg magunknak és másoknak, engedjük el haragunkat, bánatunkat, sérelmeinket.

őszi méregtelenítés

3. Együk magukat jókedvűre

Színes és tápláló ételekkel felkészíthetjük testünket a téli időszakra, egy őszi tisztítókúra után pedig különösen fontos, hogy a bélrendszerünk működését segítő ételeket fogyasszunk. Ahhoz, hogy a vastagbél jól tegye a dolgát és tisztuljon zöldségeket, rostos ételeket kell ennünk. Kiváló választás ősszel a padlizsán, bab, karfiol, zeller, kínai káposzta, kukorica, uborka. Készítsük ezekből ételeinket. Fogyasszunk ősszel a szokásosnál kicsit több rizst vagy kölest. Az egyre hidegebb napokon egy színpompás, illatos zöldségleves nemcsak felmelegít, hanem jótékony hatással van a bélrendszerünkre is, érzelmileg pedig a szeretet, béke és „otthon” érzést támogatja. Gyógynövények közül a gyömbérgyökér, a feketebors, a szerecsendió és a fokhagyma javasolt.

Ne felejtkezünk el a megfelelő folyadékbevitekről sem!

őszi méregtelenítés

Az emésztési problémák és rossz közérzet hátterében számos ok állhat! Ha valódi megoldást szeretne nem csak tüneti kezelést, a legjobb helyen jár!

Komplex vizsgálataink során a tünetek mögött megbújó valós okokat is feltárjuk. Személyre szabott természetes terápiával támogatjuk szervezete öngyógyító folyamatait.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 Vagy írjon nekünk: medbiotechdiagnosztika@gmail.com

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!