Egészségközpontunkban nap mint nap tapasztaljuk, hogy minél elfoglaltabb és stresszesebb az ember, annál kevesebb figyelmet fordít az olyan banális egészségügyi szükségletekre, mint a folyadékbevitel.

 

Nagyon nehéz megértetni a pácienseinkkel, hogy azzal a jelentéktelennek tűnő dologgal, hogy minden nap megisznak 2-3 liter tiszta vizet, olyan súlyos betegségektől kímélhetik meg magukat, mint az érelmeszesedés, magas vérnyomás, trombózis, fejfájás, ingerlékenység, alvászavarok. Továbbá emésztési gondok, székrekedés, aranyér, és a halálosabb bajok, mint a szívinfarktus, tüdőembólia vagy az agyérgörcs.

De hát az csak víz, hogyan segíthet ilyen súlyos bajok megelőzésében?

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy testének 70%-a víz! Bármilyen hihetetlen is, a szükséges tiszta folyadékmennyiség mindennapi elfogyasztásával garantáljuk a vérünk egyenletes hígítását, ezzel gátoljuk a vérrögképződést.

Így megelőzhetjük a trombózist, agyérgörcsöt, tüdőembóliát! Biztosítjuk az oxigénellátást az egész szervezetben, segítjük a megfelelő veseműködést. Ezáltal tartósan normalizáljuk a vérnyomást, segítjük a májunk méregtelenítő és vérképző funkcióit, és nem utolsó sorban egyenletessé tesszük a bélműködést, a tápanyagok felszívódását és támogatjuk az emésztést. Arról nem is beszélve, hogy még esztétikai oka is van a vízfogyasztásnak, hisz a vízhiányos bőr petyhüdt, ráncos, fakó, fénytelen. Továbbá egyenletes méregtelenítés hiányában fokozódik a narancsbőrképződés is.

Ugyanis a szervezetünk, ha nem tudja kivezetni a mérgező anyagokat, akkor jobb híján a belső szervektől legtávolabbi pontokra, méretes zsírcsomókba csomagolva, a bőr alatt tárolja el a mérgeket, hogy azok a lehető legkevesebb kárt okozzák a testünkben.

De mit tegyünk akkor, ha nagyon elszoktunk az egyenletes folyadékbeviteltől, és zaklatott életvitelünk miatt képtelenek vagyunk odafigyelni erre a létfontosságú feladatra?

Első trükk!

legyen mindig a kezünk ügyében egy flakon tiszta víz, lehetőleg úgy elhelyezve, hogy az útban legyen, szem előtt legyen, tehát ne tudjunk megfeledkezni róla. Tegyük az íróasztalunkra, vagy az autóba az anyósülésre. Határozzuk el, hogy ezt mindenképp elfogyasztjuk a nap folyamán függetlenül attól, hogy máshol mit és mennyit ittunk. Óránként húzza meg a flakont, vagy igyon meg egy pohárral belőle.

Második trükk!

Ha hajlamos nagyon mélyen belemerülni a munkába és még a szem előtt lévő vízről is megfeledkezik, akkor állítsa be a telefonját óránkénti jelzésre. Meglátja, 1-2 hét után már nem lesz szüksége az emlékeztetőre, ugyanis teste gyorsan visszaszokik a természetes vízbeviteli ritmusra, és Ön csipogás nélkül is érezni fogja, hogy szomjas.

A következő részben eláruljuk, milyen a jó minőségű, egészségre jótékony innivaló, hisz nem csak a tiszta víz jöhet szóba!

Egészségpercek rovatunkról nem marad le, ha feliratkozik YouTube csatornánkra ide kattintva.

Nem mer egyedül belevágnia méregtelenítésbe? Szeretné magabiztosan, segítő szakértővel végigmenni a folyamaton? Forduljon hozzánk bizalommal!

Fájdalommentes vizsgálatainkról ITT mindent megtudhat.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Foglalja le időpontját telefonon: +36 20/279 14 76 

Vagy írjon nekünk: info@korinmed.hu

Az egészséges, boldog élet Önnek is jár!

 

Hasonló bejegyzések


Ossza meg ezt!